Koszyk jest pusty
Konfitura z mango od The Jar stanowi egzotyczną wariację na temat tradycyjnych owocowych przetworów. Dojrzałe owoce tropikalnego mango, które stanowią aż 61% składu, idealnie komponują się z naturalną słodyczą cukru trzcinowego oraz subtelnym dodatkiem kwaśnego soku z cytryny. Połączenie to odpowiada za niebywałe doznania smakowe i zachwyca mocą aromatu. Dzięki pektynie, czyli naturalnej substancji zagęszczającej, nasze przetwory zawsze są kremowe i aksamitne.
Konfitura z mango The Jar słodzona cukrem trzcinowym przypadnie do gustu szczególnie tym, którzy lubią kosztować egzotycznych owoców w różnej postaci. Można swobodnie używać jej jako smarowidła do pieczywa, jak i wykorzystywać do domowych wypieków lub przekąsek.
Naturalne konfitury marki The Jar są produkowane według własnej receptury. Tworzymy je wyłącznie z najwyższej jakości składników, z czego ponad 50% każdego słoiczka stanowią naturalne owoce. Nasze produkty nie zawierają sztucznych dodatków, dzięki czemu charakteryzują się autentycznym smakiem i aromatem.
Zawartość słoiczka: mango 61%, cukier trzcinowy 36%, sok z cytryny, pektyna (substancja zagęszczająca).
Wartość odżywcza na 100 g: wartość energetyczna: 804 kJ / 189 kcal; tłuszcz 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g), węglowodany 46 g (w tym cukry 44 g), błonnik 1 g, białko 0 g, sól 0,09 g.